2023-07-15 10:00:00

Mimarlık Fakültesi koordinatörlüğünde TÜBİTAK desteğiyle hazırlanan “Geleceği Düşün, Harekete Geç: Sınıf Öğretmenleri Odağında Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Eğitici Eğitimi-2” adlı proje ile sınıf öğretmenlerine sürdürülebilir bir gelecek için eğitici eğitimi verilecek.

TÜBİTAK destekli proje, sınıf öğretmenliği bölümünde lisans ve lisans üstü eğitimine devam eden öğrencilerinin katılımıyla 17-22 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Katılımın ücretsiz olduğu katılımcıların yol, konaklama ve yemek bedelleri TÜBİTAK tarafından karşılanacağı eğitim Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 16 şehirden gelecek sınıf öğretmeni adaylarına teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Projede sınıf öğretmenliği alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğretmen adaylarının, teorik ve uygulamalı eğitimler ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim (SKE) konularındaki bilgi ve becerilerini artırmak amaçlanıyor.

Öğretmen adaylarında küresel sorunlara ilişkin farkındalık oluşturmak, ülkemizin eğitim sisteminde sürdürülebilir kalkınma bakış açısının benimsenmesine katkı sağlamak, öğretmen adaylarına eğitim ve öğretim hayatları boyunca kullanabilecekleri yenilikçi ve özgün metotlar sağlamak hedefleniyor.

Eğitime ilişkin detaylı bilgiye ve müracaata https://sdgc11.wixsite.com/sdgc2237a linkinden ulaşılabilir.